joi, 24 martie 2011

10 motive in plus pentru a folosi Firefox 4

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 18:12 0 comentarii

Cea mai nouă versiune a web browser-ului de la Mozilla, Firefox 4, a trecut de perioada de testare beta, fiind lansat pe data de 22 martie. Încă de la sosirea browserului Google Chrome, fosta companie care a dezvoltat browser-ul Netscape Navigator a început să scadă în cota de piaţă, dar pentru mulţi ani a rămas ca cea mai bună alternativă la soft-urile oferite de companiile multi miliardare, conform site-ului PCMag.

Versiunea anterioară, 3.x a început să ia traseul browser-ului Google ca referinţă de viteză şi suport pentru sandardele viitoare de internet precum HTML5.
Acum, cu versiunea 4, viteza oferită de JavaScript este aproape la fel cu cea de la Chrome, oferă o interfaţă mai prietenoasă şi vine cu accelerare grafică 3D precum şi multe altele. Iată câteva din noile funţii pe care le puteţi folosi în noul web browser-ul de la Mozilla.

1. Mozilla a mers pentru un aspect asemănător Chrome, în noua versiune Firefox 4, tab-urile sunt acum plasate deasupra barei URL, oferind un aspect mai curat şi mai larg a ferestrei din browser.

2. Firefox 4 va permite sincronizarea parolelor, setărilor şi a semnelor de carte pe orice al dispozitiv care rulează Firefox. Este util în special pentru proprietarii de dispozitive cu platformă Android care doresc să continuie navigarea pe drum.

3.Noile librării de extensii ale browser-ului au fost reproiectate pentru a face mai uşor găsirea şi gestionarea celor pe care le ai deja instalate din versiunea anterioară.

4. Suportul HTML5 vă permite să profitaţi de cele mai recente aplicaţii web cu funcţiile asemănatoare celor de pe PC, precum editare foto sau drag and drop.

5. În cazul în care un plug-in precum QuickTime sau Flash va da eroare pe o pagină, Firefox va asigura să nu se închidă tot browserul. Tot ce trebuie să faci este să dai un refresh.

6. La fel ca şi Internet Explorer 9, Firefox foloseşte accelerare grafică. Asta înseamnă că va folosi puterea de procesare a placilor video şi a procesorului din calculator pentru randarea video şi grafică.

7. Browserul vine cu un nou motor JavaScript ce permite să atingă viteze mai mari de navigare. Mozilla se laudă că browser-ul este de până la şase ori mai rapid decât versiunile anterioare.

8. Puteţi crea File App pentru site-urile pe care le vizitaţi cel mai frecvent prin click dreapta pe un tab deschis şi selectând "Pin as App Tab". Acest lucru va crea un tab mic, ce va ocupa mai puţin spaţiu şi va păstra pagina deschisă.

9. Dacă aveţi tendinţa de a avea o mulţime de pagini deschise simultan, Firefox 4 vă va ajuta să rămâneţi organizat cu o funcţie nouă numită Panorama. Cu Panorama puteţi crea un grup de tab-uri şi să le deschideţi pe toate odată.

10. Dacă aveţi o mulţime de pagini deschise, puteţi tasta titlul în bara de URL şi cu o opţiune să ajungeţi direct pe acea pagină fără să le mai luaţi pe fiecare în parte pentru a o găsi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!