joi, 31 martie 2011

Facebook anuleaza conturile a circa 20.000 de utilizatori în fiecare zi

SCRIS DE UnFriendly LA ORA 21:23 0 comentarii


“Reteaua de socializare Facebook a recunoscut oficial ca elimina in fiecare zi aproape 20.000 de conturi, din totalul de 600 milioane de conturi. Facebook elimina in fiecare zi cate 20.000 de conturi, in majoritatea cazurilor pentru ca nu indeplinesc cerintele legale de varsta”, noteaza ziare.com, care citeaza Daily Telegraph.
Evolutia Facebook in Romania:

2.130.580 utilizatori Facebook la jumatatea lui decembrie 2010. Deci anul 2010 se finalizeaza cu 10% dintre romani pe Facebook. In luna februarie erau doar vreo 650.000. In martie 2009: 85.000. In decembrie 2008: vreo 50.000.
In doi ani, Facebook a crescut, in Romania, de la 0.2% din populatie in martie 2009, la 10% in decembrie 2010.
Iata conditiile impuse de administratorii Facebook pentru a putea detine un cont:
1. varsta minima 14 ani
2. sa nu folosesti nume fals sau sa ai cont dublu
3. sa nu utilizezi contul in scopul de a face afaceri
4. sa nu publici articole cu drepturi de autor
5. sa nu importi multe fluxuri web, de tip RSS feeds
6. adaugarea de prea multi prieteni in timp relative scurt
7. sa nu publici acelasi mesaj in prea multe profile
8. sa nu trimiti prea multe mesaje deodata
9. sa nu te conectezi la prea multe grupuri, s.a.
Incalcarea uneia sau mai multor reguli impuse, dau dreptul administratorilor sa iti inchida contul de Facebook.
Exista un Serviciu de rezolvare a problemelor unde poti apela la acesta daca tu consideri ca nu ai incalcat regulile impuse de ei, acest serviciu iti poate reactiva contul.
Mozelle Thompson este responsabilul cu verificarea conditilor de utilizare a site-ului, a declarat ca “majoritatea utilizatorilor eliminati mint in legatura cu varsta lor”.
Desi nu a specificat metodele folosite pentru depistarea utilizatorilor cu date false, responsabilul cu verificarea conditiilor a recunoscut ca nu sunt perfecte metodele de depistare a fraudelor.
Facebook are o echipa specializata pentru “a verifica orice denunt cu privire la o persoana, pagina, grup, aplicatie, comentariu etc., si pentru a lua decizia corecta, cu scopul de a proteja comunitatea Facebook”. (noteaza ziare.com, care citeaza Daily Telegraph)
In S.U.A. se presupune ca 46% dintre minorii ce nu au implinit inca 12 ani au un cont pe Facebook.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!