marți, 15 martie 2011

Facebook - instrumentul perfect pentru instaurarea totalitarismului

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 16:52 0 comentarii

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a apreciat marti ca Internetul este cea mai importanta metoda de spionare creata vreodata si un obstacol în calea libertatii de exprimare, transmite AFP. Adresandu-se studentilor de la prestigioasa universitate britanica Cambridge, Julian Assange a afirmat ca Internetul, si în special reteaua sociala Facebook, reprezinta pentru Guverne una dintre cele mai importante modalitati de spionare a oamenilor. El a citat astfel cazul folosirii Facebook în Egipt în urma cu cativa ani, caz care a avut un final nefericit pentru utilizatorii retelei.
Cine este omul din spatele WikiLeaks: Julian Assange, hackerul care a suparat întreaga lume "A existat de fapt o revolta pe Facebook la Cairo în urma cu trei sau patru ani. Ea a fost foarte redusa ca proportii, iar dupa aceea (reteaua) Facebook a fost folosita pentru a-i aresta pe principalii utilizatori, care au fost apoi batuti, interogati si plasati în detentie", a explicat Assange. "Internetul este cea mai mare masinarie de spionaj pe care lumea a cunoscut-o vreodata", a afirmat el. Cresterea puterii acestei tehnologii ajuta regimurile tiranice, a continuat el. "Nu este o tehnologie care favorizeaza libertatea de exprimare, nu este o tehnologie care favorizeaza drepturile omului", a subliniat Assange. "Este mai degraba o tehnologie care poate fi folosita pentru a instaura un regim totalitar de spionaj fara precedent", a adaugat el.
Sursa: ZF.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!