vineri, 11 martie 2011

Internet Explorer 9

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 19:36 0 comentarii

Compania Microsoft, cel mai important producator software din lume, a lansat luni noul browser Internet Explorer 9. Noua varianta a IE dispune de mai multe caracteristici precum interfata usor de utilizat, fiabilitate, securitate sporita, performanta si o viteza destul de ridicata.
Acestea sunt posibile datorita noului motor care sta la baza IE9, ce permite afisarea paginilor web cu continut mare în imagini sau video, prin accelerare hardware atât a placilor grafice cât si a procesorului. IE9 mareste în prima faza redarea de continut, folosindu-se de subsistemele Direct2D si DirectWrite ale Windows-ului. Acest lucru facut cu ajutorul procesorului grafic al calculatorului îmbunatateste performantele de afisare a elementelor comune din limbajul HTML: text, fundaluri sau margini. Pentru componente ale paginilor (formate SVG, SWF, MOV etc.), browserul va folosi Direct3D, oferind capacitatea de a reda imagini bitmap de calitate înalta la o viteza mare. Noua versiune a internet explorer este dispinibila in 40 de limbi, inclusiv romana, versiune ce poate fi descarcata accesand site-ul Microsoft.
Cu toate acestea, IE9 nu va fi disponibil pentrumilioane de oameni care încă utilizează sistemul de operare Windows XP.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!