marți, 15 martie 2011

Google Chrome castigator la Pwn2Own 2011

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 21:17 0 comentarii

La inceputul lunii februarie 2011 Google inc. s-a inscris in concursul pwn2Own prin care oferea suma de 20.000 euro persoanei care va reusi sa sparga un calculator folosind brower-ul Chrome. In cele din urma concursul s-a incheiat, iar compania Google pare sa fi facut o treaba buna cu browserul Chrome.
In ciuda premiului de 20.000 de dolari promis de gigantul internet în cadrul concursului Pwn2Own, niciun hacker nereusind sa gaseasca o poarta de intrare prin browser pentru a introduce coduri periculoase în calculator. Spre deosebire de Google Chrome, aplicatii similare precum Internet Explorer 8 de la Microsoft sau Safari de la Apple nu au reusit sa faca fata atacurilor. Conform Ars Tehnica, primul care a esuat a fost Safari, urmat la scurt timp de Internet Explorer. Prima echipa care a încercat sa gaseasca vulnerabilitatile browserului de la Apple a fost a companiei franceze de securitate VUPEN, în doar 5 secunde de la vizitarea unei anumite pagini web special creata în acest scop, echipa reusind sa preia controlul asupra sistemului de operare Mac OS X 10.6.6. Cea mai mare umilita a avut-o browser-ul Safari care a fost spart de un expert in securitate in 5 secunde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!