miercuri, 13 aprilie 2011

A 39-a editie a Salonului de Inventii de la Geneva

SCRIS DE UnFriendly LA ORA 09:54 0 comentarii

Anul acesta, standul Romaniei la Salonul de Inventii de la Geneva a avut 40 de invenţii. La acest stand al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), s-au adăugat alte nouă invenţii, pentru care costurile participării au fost suportate de către inventatori.
In clasamentul final Romania a ocupat locul patru dupa China, Iran si Rusia, dintr-un numar de 45 de tari participante la acest salon.

Printre inventiile romanilor se regasesc: un echipament de drenaj in cazul hemoragiilor ventriculelor, un dispozitiv de reducere a consumului de combustibil la automobile, patul rabatabil prevazut cu un sistem ce permite o utilizare indelungată.
Romania a obtinut 24 de medalii de aur, 18 medalii de argint si 7 de bronz la Salonul de Inventii de la Geneva.
Marele premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva a fost acordat unui inventator din Elvetia, Louis Conzett, pentru un dispozitiv de protecţie a locuinţelor împotriva inundaţiilor.
In cinci zile cca 60.000 de persoane au trecut pragul acestui salon.
Premii obtinute de Romania:
1. Soţii Raluca-Ioana si Jacobus Frederick van Staden au obtinut medalia de aur si Marele premiu din partea Asociatiei Europene a Inventatorilor pentru "DOT senzor enantioselectiv si procedeu de realizare a acestuia" este denumirea inventiei cu care cei doi cercetatori de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie si Materie Condensata Timişsoara au reusit sa uimeasca marele juriu al concursului.
2. Elena David si Ioan Stefanescu, cercetatori in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice si Tehnologii Izotopice din Ramnicu Valcea, au obtinut o medalie de aur si Premiul special din partea Incubatorului de Transfer Tehnologic în Domeniul Energiei din Rusia au fost acordate pentru inventia "Material compozit continand paladiu pentru sorbtia selectiva a hidrogenului si metode de producere ale acestuia" .
3. Monica Butnariu, care este conferentiar doctor la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara, impreuna cu Cristina Adriana Dehelean şi Radu-Dimitrie Palicica au obtunut o medalie de argint, pentru un procedeu şi produs pe bază de extracte de gălbenele îmbogăţite cu zinc cu acţiune antiacneică şi antipruriginoasă.
4. Au mai fost acordate 20 de Premii Speciale, unul dintre ele, cu aplicabilitate in domeniul sanatatii, a fost acordat unei inventii prezentate de Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Ioana Demetrescu pentru "Metoda de obtinere pelicule polimerice in domeniul medical".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!