duminică, 17 aprilie 2011

Expansiunea concernului Lidl in Romania

SCRIS DE UnFriendly LA ORA 11:18 0 comentarii


Lidl este un lant de magazine de tip discount din Germania, operat de concernul Lidl & Schwarz.Co & KG. Lidl deține peste 8000 de magazine la nivel international. Acestea se regasesc în Germania, Franta, Austria, Belgia, precum si in alte tari din Europa de vest, Europa Centrala si Europa de Nord.
In Romania, compania este prezentă din anul 2005, prin divizia Kaufland. In anul 2009, cele doua retele detinute de LIDL & Schwarz, Plus si Kaufland, au realizat vanzari de aproximativ 1,3 miliarde de euro.
Germanii de la LIDL au deschis primele santiere si se pregatesc sa impanzeasca tara cu magazine ieftine.
Reprezentantii grupului Schwarz precizeaza catre Money.ro “va putem confirma faptul ca 2011 este anul deschiderii primelor magazine Lidl in Romania. Cumparatorii romani vor putea gasi in magazinele noastre cunoscutele marci private Lidl, produse de cea mai inalta calitate la cel mai bun pret”.
Acestia au mai declarat ca „prin achizitionarea companiilor Plus din Romania si Bulgaria, Lidl preia intreaga afacere Plus din aceste doua tari. In cadrul acestei tranzactii vor fi preluati toti angajatii.Preluarea efectiva va avea loc dupa obtinerea aprobarii autoritatilor din domeniul concurentei".
Compania nu doreste sa mentioneze ce marci vor fi aduse in magazine, dar putem identifica unele de prestigiu Vita D’or, GranArom, Kania, Deluxe, Dulano, Crownfield, Sondey, s.a.
Piata discounterilor din Romania este dominata de retailerii Penny Market, Plus Discount, Profi si Minimax.
Intr-o analiza a petei s-a constatat ca “magazinele de tip discount au avut, anul trecut, un ritm de expansiune de trei ori mai mare decat cel al hipermarketurilor. Astfel, in 2009 s-au deschis aproximativ 75 de magazine cu preturi mici, ceea ce inseamna o noua locatie la patru-cinci zile. Prin investitii de peste 100 de milioane de euro, discounterii si-au extins suprafata de vanzare cu 35% în 2009 fată de anul anterior”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!