marți, 31 mai 2011

FIFA 12

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 11:14 0 comentarii

Chiar dacă primele detalii neoficiale despre FIFA 12 deja fuseseră scăpate pe Internet, abia ieri Electronic Arts a confirmat aceste zvonuri. Studioul EA Sports din Canada lucrează din greu la FIFA 12, ediţia din acest an a celui mai iubit simulator sportiv urmând să vină cu noutăţi demne de luat în seamă.
Astfel, primul adus în discuţie este noul motor fizic Player Impact Engine, ce va aduce o doză suplimentară de realism contactelor dintre fotbaliştii de pe teren.
Astfel, fiecare fault, îmbrâncire sau intrare prin alunecare se va face într-adevăr simţită, alterând modurile în care respectivele faze vor continua. Producătorii se laudă că acest Player Impact Engine nu va fi doar o evoluţie în cadrul seriei FIFA, ci o adevărată revoluţie! Din păcate, după cum era de aşteptat, această noutate nu a fost anunţată decât pentru versiunile de Xbox 360 şi PlayStation 3 ale jocului, ediţia de PC nefiind menţionată deloc.
Tot pe lista de îmbunătăţiri se află şi Precision Dribbling, o noua metodă de a efectua dribbling-urile, mult mai exactă şi eficientă decat ce exista până acum în seria FIFA. Nu vor lipsi inovaţiile nici în ceea ce priveşte partea defensivă, Tactical Defending urmând să permită celor pasionaţi de latura strategică a unui meci de fotbal să se exprime în voie. Astfel, prin plasarea inteligentă a fotbaliştilor în apărare, prin blocarea şi interceptarea paselor filtrante se vor putea dezamorsa şi cele mai periculoase faze de atac.
Conceputul de Personality+, implementat în versiunile de PlayStation 3 şi Xbox 360 ale lui FIFA 11, va fi dus la un nou nivel în FIFA 12. Astfel, noua ediţie FIFA va beneficia de Pro Player Intelligence, sistem care va implementa caracteristicile aduse de Personality+ şi în inteligenţa artificială a jocului. Astfel, un fotbalist cu inclinaţii de atacant de careu va fi tratat ca atare şi de colegii săi de echipă controlaţi de AI, nu doar de jucătorii umani. De asemenea, întreaga tactică poate fi modelată după înclinaţiile sau talentul anumitor jucători din propria echipă.
Nu în ultimul rând, FIFA 12 va conţine şi un nou mod de joc Carieră, care va lua în calcul "întâmplările" din fotbalul actual, elemente precum moralul jucătorilor, forma de pe teren sau poziţia ocupată în campionat urmând să influenţeze evoluţia jocului. De asemenea, cei de la EA Sports promit nu mai puţin de 500 de echipe de club licenţiate pentru FIFA 12, precum şi un nou sistem de meniuri, mult mai rapid şi ergonomic. Nu ştim încă dacă FIFA 12 va include vreo echipă de club românească.
Jocul este aşteptat în această toamnă, pentru PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii, PC, PlayStation 2, Nintendo 3DS, PSP, iPhone, iPad şi iPod Touch.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!