marți, 24 mai 2011

Infinitec - primul USB cu memorie infinită

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 19:46 0 comentarii

Infinite USB Memory (IUM) - aşa se numeşte dispozitivul creat deInfinitec, o companie lansată de curând pe piaţa IT. Cu toţii ştimcă în realitate capacitatea unui stick USB este limitată, fie chiarşi la 256 GB. Cei de la Infinitec s-au gândit s-o facăteoretic infinită, eliminând memoria din interiorul stick-uluipropriu-zis.
Aşa cum poate unii dintre voi şi-au dat seama, totulse bazează pe transferul prin intermediul unei reţeleWiFi. Stick-ul IUM se conectează la un PC dotat cu placăde reţea wireless. Este instalată o aplicaţie numită InfinitePortal şi sunt selectate directoarele de pe HDD unde se aflăfişierele multimedia. De asemenea, este selectat un director pe opartiţie pentru stocare de date. Odată deconectat de la PC-ulgazdă, stick-ul IUM realizează o conexiune ad-hoc cu acesta atunci când este introdus în portulUSB al unui alt calculator sau dispozitiv. Atunci când IUM este conectat la un alt calculator, el esterecunoscut şi se comportă la fel ca un stick USB obişnuit.Informaţia setată în PC-ul gazdă este văzută de noul PC ca fiind înmemoria stick-ului IUM. Orice informaţie scrisă pe stick-ulIUM este transferată prin intermediul reţelei ad-hoc în memoriaPC-ului gazdă. În aceste condiţii, memoria disponibilă pe stick-ulde la Infinitec este limitată la capacitatea HDD-ului din PC-ulgazdă şi poate depăşi lejer 1 TB. Calculatorul gazdă arămas în principiu fără legătură la Internet atunci când este legatde stick-ul IUM, însă cei de la Infinitec au rezolvat şi aceastăproblemă. Dispozitivul dispune de o tehnologie numită dual-WiFi.Stick-ul se poate conecta la o reţea wireless disponibilă în zonăşi poate facilita conectarea PC-ului gazdă la Internet prinintermediul conexiunii ad-hoc dintre ele. Aplicaţiile dispozitivului de la Infinitec sunt multe. Cuajutorul său, orice laptop din casă poate avea acces la datele dinPC-ul desktop cu capacitate mare de stocare. Cei caredispun de playere multimedia sau de un TV cu mufă USB pot rulafişierele multimedia de pe PC-ul gazdă fără a mai trage vreun cabluprin casă. Viteza de transfer ar trebui să fie destul debună streaming-ul filmelor full HD, stick-ul IUM fiind dotat cu oplacă de reţea compatibilă 802.11n. Din păcate, jucăria nu estechiar atât de ieftină.
Cei interesaţi pot sa o precomande la un preţ de 129 $, livrările internaţionale urmând să fie gratuitepentru cei care se grăbesc. Infinitec Infinite USB Memory va fidisponibil începând cu 31 august.



http://www.infinitec.com/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!