luni, 23 mai 2011

Un cutremur puternic ar devasta zona Moldovei şi Bucureştiul

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 12:00 0 comentarii

Un cutremur major ar avea efecte devastatoare mai ales asupra Moldovei şi Bucureştiului. Asta reiese dintr-o hartă realizată de seismologul Gheorghe Mărmureanu. Potrivit acestuia, cele mai expuse zone din Capitală sunt cartierele Pantelimon şi Colentina dar şi centrul Bucureştiului.

Pe hartă, cu roşu şi albastru sunt marcate zonele cele mai expuse. Roşu pentru cutremure de adâncime şi albastru, pentru cele de suprafaţă.


Astfel, cele mai afectate zone din punct de vedere seismic sunt Moldova, în special partea de sud, dar şi Capitala, informează realitatea.net. Urmează apoi zona marcată cu portocaliu, adică judeţele Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Braşov sau Covasna.
În ceea ce priveşte Capitala, cele mai expuse zone sunt centrul oraşului, cartierul Pantelimon, Băneasa şi Otopeni. La polul opus regăsim Balta Albă, acolo unde cutremurul din 1977 a fost resimţit la o intensitate de două ori mai mică decât în restul Capitalei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!