joi, 2 iunie 2011

Hackerii vor sa atace FMI

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 10:30 0 comentarii

Hackerii din cadrul organizatiei Anonymous Operations protesteaza fata de restrictiile severe impuse Greciei in cadrul programului sau de redresare financiara.
Un mesaj postat pe Twitter de Anonymous Operations, utilizand ca subiect "Operatiunea Grecia", a facut apel la abonati sa acceseze in masa site-ul FMI, intr-o tentativa de a bloca serverele.
Organizatia nu a precizat insa la ce ora ar uma sa inceapa acest atac, denumit "negarea serviciului" (denial-of-service, DoS).
Reprezentantii Fondului au dat asigurari ca au luat masuri pentru a impiedica blocarea site-ului sau, relateaza AFP. "Suntem la curent cu amenintarea si am luat masuri adecvate", a declarat Bill Murray, un purtator de cuvant al FMI.
Printre tintele acestui grup de hackeri s-au mai numarat vechiul guvern egiptean, guvernul italian, Iranul si societatile care au exclus site-ul WikiLeaks de pe lista lor de servicii, asa cum sunt grupurile financiare Visa si Mastercard.
Un atac de tip "flood" presupune accesarea simultana de un mare numar de ori a aceleiasi adrese de internet, pana cand serverul care sustine site-ul respectiv nu mai face fata, traficul este incetinit si in cele din urma complet blocat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!