miercuri, 20 iulie 2011

Google il aniverseaza astazi pe Gregor Mendel, parintele geneticii

SCRIS DE UnFriendly LA ORA 03:49 0 comentarii

Nascut in Austria, in anul 1822, la data de 20 iulie, si a murit 62 de ani mai tarziu la data de 6 ianuarie. Mendel avea sa fie declarat ca fiind parintele “teoriei asupra ereditatii”, teorie care a avut la baza studiul efectuat de acesta asupra mazarii.
Cel mai cunoscut material al acestua este scurtul monograf, „Experimente cu plante hibride”, in care Mendel descrie cum au fost mostenite trasaturile, a devenit una dintre cele mai durabile si influentabile publicatii in istoria stiintei.
In 1853 si 1853 au fost publicate doua articole care contineau informatii despre distrugerile plantelor de catre insecte.” Intre 1856 si 1863 Mendel a cultivat si testat aproape 28000 de plante. Explicatia sa era ca celulele germinale si polenizatoare care sunt in compozitia lor corespund in numar egal tuturor formelor constante rezultand din combinatiile plantelor unite prin fertilizare.”
Gregor Mendel a deschis calea in studiul ereditatii, urmarind caracteristicile generatiilor succesive ale unui obiect care traieste munca sa devenind fundatia geneticii moderne.
La baza cercetarilor sale a stat dragostea acestuia pentru natura inconjuratoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!