miercuri, 6 iulie 2011

Pyeongchang, gazda Jocurilor Olimpice de iarna din 2018

SCRIS DE UnFriendly LA ORA 23:29 0 comentarii

A XXIII-a editie a Jocurilor Olimpice din 2018, va avea loc in Pyeongchang (Coreea de Sud), oras desemnat de Comitetului International Olimpic (CIO), azi, decizia fiind luata chiar dupa prima runda de votare, care s-a desfasurat la Durban (Africa de Sud), anuntul a fost facut de Jacques Rogge, presedintele CIO.
Pyeongchang a castigat lupta cu Munchen (Germania) si Annecy (Franţa), acesta este cel de-al treilea oras din Asia care gazduieste Jocuri Olimpice de iarna, dupa cele doua orase din Japonia, Sapporo (1972) si Nagano (1998), dar si dupa cele din vara anului 1988 de la Seul.
Candidatura Pyeongchang a fost a treia tentativa de a primi organizarea JO, după esecurile 2010, cand a castigat Vancouver, si 2014, Soci (Rusia)
Editia a XXII-a, din 2014 a Jocurilor Olimpice de iarna, se va desfasura in orasul rus Soci. Celelalte doua candidate pentru gazduirea acestei editii au fost Salzburg (Austria) si Pyeongchang. Aceasta candidatura, a orasului Soci, a fost sustinuta de cunoscuta jucatoare de tenis Maria Sarapova, dar si de premierul Rusiei, Vladimir Putin, cunoscut si pentru activitatea sa sportiva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!