sâmbătă, 23 iulie 2011

Review - Assassin’s Creed 2

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 06:00 0 comentarii

Jocul este creatia companiei „Ubisoft” care detine momentan 2 sedii chiar si in Romania. Tot ei sunt cei care au mai scos „Rayman”, vestita serie „Tom Clancy’s”, seria de jocuri dupa seria de filme cu acelasi nume „Prince of Persia” si ultimul dar nu cel din urma „Far Cry”.

Sa vedem ce-i cu continutul jocului. Acesta este o continuare a primului joc (dat fiind faptul ca e 2, banui ca v-ati dat seama ca exista si un 1). Cu toate acestea, nu se continua cu acelasi caracter (Altair), nici in aceleasi locuri (Masyaf, Jerusalem, Damascus si Acre) si nici in acelasi timp. Desi caracterul cu care se joaca, asasinul, este schimbat, cel din spatele acestuia ramane acelasi Desmond Miles. Timpul adevarat al jocului este unul mai indepartat decat cel in care traim numai ca prin tehnologie, Desmond se intoarce in timp si traieste experientele stramosilor sai pentru a afla diferite informatii ingropate de timp. Acesta era folosit de cavalerii templieri moderni pentru a afla locatia unor „bucati de Paradis”. Niste obiecte care puteau controla mintile oamenilor dar care in acelasi timp erau harti pentru o mare comoara. Nu genul de comoara cu bani de aur, bijuterii etc. ci puterea. Comoara continea metode (jocul nu este prea explicit la asta deci nu stiu exact cum sa numesc continutul) de a atinge puterea suprema, urmatoarea putere dupa Dumnezeu (unii din joc credeau ca e chiar puterea lui Dumnezeu). Templierii vroiau puterea pentru a cuceri lumea. Ordinul asasinilor pe de alta parte cauta aceasta putere pentru a nu o lua altcineva, pentru ca lumea sa ramana libera sa-si creeze pacea dupa bunul plac. Unul din templierii moderni se dovedeste a fi defapt un asasin si il fura pe Desmond pentru ca templierii sa nu mai afle locatia comorii. Il duce la un grup de asasini pentru a-i ajuta sa gaseasca ei comoara primii. In acelasi timp, printr-o putere detinuta, Desmond mai si invata de la stramosul la care se intoarce in timp si ii preia abilitatile. Astfel el va putea sa lupte si in timpul modern in care se afla. Caracterul cu care jucam este un asasin mai recent decat Altair, din „Firenze”, numit „Ezio Auditoare de Firenze” care traieste in perioada "Renasterii". Alte orase prin care se mai poate ajunge in joc sunt Roma, Romagna, Venetia si altele de care nu-mi mai amintesc momentan. De asemeni apare un personaj istoric cunoscut banui de toti. Acesta este Leonardo da Vinci.
Despre storyline mai sunt destule de spus dar sa vedem ce-i si cu gameplay-ul. Spre deosebire de prima versiune, ansamblul de arme este mai mare aparand si roata armelor (folosita pentru selectia acestora). Roata cuprinde o sabie, un cutit, lamele ascunse, bombe cu fum, o lama ascunsa otravita, pungi cu bani, pistol si niste cutitase (sper ca n-am omis ceva). Nu se mai poarta aceeasi armura tot jocul, poti cumpara pe rand 5 seturi de armuri iar al 6-lea set care e si cel mai bun se obtine prin gasirea unor pietre din cavourile unor stramosi. Ultima armura este cea a lui Altair. Cunoscut numele? Daca nu, mai cititi inca o data inceputul articolului. Armele sunt de asemeni la vanzare si ele. Mai poti ridica si armele inamicilor dar pot fi folosite doar in cadrul acelei lupte. Cand incepi sa urci pe cladiri sau chestii de genu, arma iti cade din mana si ramai cu cele luate din magazin. Misiunile de batut persoane, colectionat stegulete pentru cineva si altele de genu care apareau si in primul devin optionale. In cele principale caracterul trimite scrisori, gaseste „codex-uri” (care i le da lui Leonardo pentru a ii construi diverse minunatii), asasineaza templieri care subjuga populatia, participa la razboaie, concursuri, sau escorteaza diverse persoane. Ceva total nou care apare este propriul sat care poate fi imbunatatit si care produce bani. Apar metode noi de asasinare. Puteti sa sariti pentru a asasina pe cineva sau sa-l trageti in fan (folosit ca loc pentru ascuns). Mai nou, poti sa-ti si angajezi niste “doamne” care atrag atentia soldatilor si te tin ascuns, niste mercenary care lupta alaturi de tine, sau niste hoti care distrag si ei atentia (intr-un mod negativ) si care te pot urma pe cladiri spre deosebire de restul. Desi Assassin’s Creed 1 probabil a inceput sa para plictisitor pentru multi la un moment dat datorita misiunilor repetitive, ei bine, nu veti avea aceeasi problema si in 2. Vor aparea constant chestii noi care sa va capteze atentia (nu-mi spuneti ca un planor cu care puteti zbura nu e interesant la un joc gen AC). Castelul din propriul oras este mai degraba un loc al trofeelor. Acolo ajung armele cumparate (care nu le folosesti in momentul respective desigur), seturile de armuri, statuile gasite, picturile cumparate s.a.m.d. Spre deosebire de celalalt, in aceste se poate inota. Ba chiar pe anumite barci gasesti bani.
Grafica este cam la acelasi stadiu. Este mai buna desigur dar nu putem spune ca e la nivel cu GTA IV spre exemplu dar nici de dat deoparte.






Assassin’s Creed 2 cerinte minime

* Procesor: Intel Core 2 Duo 1.8 GHZ or AMD Athlon X2 64 2.4GHZ
* RAM: 1.5 GB Windows XP / 2 GB Windows Vista – Windows 7
* Placa Video: 256 MB DirectX 9.0 – compliant card with Shader Model 3.0 or higher
* Placa de Sunet: DirectX 9.0 – compliant sound card
* DirectX: 9.0
* DVD-ROM: DVD-ROM dual-layer drive
* Spatiu pe HDD: 8 GB
* Periferice suportate: Tastatura, mouse
* Windows 98/ME/2000/NT nu sunt suportate


Assassin’s Creed 2 cerinte recomandate
* Procesor: Intel Core 2 Duo E6700 2.6 GHz sau AMD Athlon 64 X2 6000+ sau mai bun
* Placa Video: GeForce 8800 GT sau ATI Radeon HD 4700 sau mai buna
* Placa de Sunet: 5.1
* Periferice: Tastatura, mouse, joystick optional (Controller Xbox 360 pentru Windows recomandat)
Placi video suportate : ATI RADEON X1950, HD 2000/3000/4000/5000 series NVIDIA GeForce® 7/8/9/100/200 series
 
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!