miercuri, 20 iulie 2011

Scrisoarea unui elev dezamagit de oferta "Land of choise"

SCRIS DE UnFriendly LA ORA 03:23 0 comentarii


Si-a luat inima-n dinti si a scris. Parerea lui, e parerea majoritatii romanilor, este un rezumat al ultimilor ani, un rezumat al dezbaterilor televizate, un rezumat al intamplarilor petrecute si oare credeti ca este vreun neadevar?
Iata scrisoarea de protest:
"Generatia ratatilor! Generatia etnobotanistilor! Generatia idiotilor! Generatia facebook! - asa ne catalogheaza mass media si opinia publica din întreaga tara în zilele acestea pe toti care am dat Bacalaureatul - eu le spun doar atât - RUSINE! Rusine tuturor!
Rusine pentru ca ati ajuns sa dati vina pe o generatie crescuta de voi, aratata cu degetul acum tot de catre voi! Rusine sistemului care ne-a crescut! Rusine modelelor care ne sunt promovate de mai bine de 20 de ani încoace! Rusine noua, voua, profesorilor, elevilor, politicienilor, mass-mediei, ROMÂNIEI!
Am ajuns dupa 20 de ani de spaga, de modele gen Becali, Talmacean si Bianca Dragusanu, de învatamânt prost manageriat, de legi prost facute sa profite cei puternici, de facultati pe pile si pe bani din care au iesit generatii întregi de dascali care ne-au educat pe noi, cei idioti si fraieri cei care ne aflam acum în aceeasi oala, indiferent daca ne-am luat sau nu BAC-ul, am ajuns la o limita!
Nu mai suportam! Refuzam sa credem ca suntem o generatie pierduta! Suntem defapt prima generatie care va fi sacrificat cu folos, si asta deoarece ne-am saturat de ce se întâmpla în tara asta! Totul trebuie sa înceteze! Pentru asta vom iesi în strada si vom cere dreptate! Cerem ajutorul oamenilor corecti, ajutorul moral de care avem nevoie pentru a progresa! Toata lumea este acum socata de rezultatul Bacalaureatului si implicit de învatamântul romanesc. Ohh, dar ce surpriza! Cât de neasteptat! Ce soc! INCREDIBIL! SENZATIONAL!
Adica din acesti copii care din `99 pâna acuma li s-a schimbat programa de n`spe ori, care au intrat la liceu sa dea bac din geografie si s-au trezit în a 12-a ca dau din fizica, acesti copii care au vazut zi de zi la televizor cum este încurajata prostia si incultura alaturi de baieti cu bani facuti fraudulos înconjurati de curve semi-îmbracate în direct la televizor, acesti copii batuti de soarta ca s-au nascut într-o tara ca asta, o tara în care e mai important ce chiloti are Crudu decât rezultatele sportive si intelectuale ale tarii, acesti copii nu au devenit niste genii eminesciene??? Serios??? Acesti copii nu au intelect nici macar cât Einstein??? DOAMNE! CE NERUSINARE!! Mai nemernici etnobotanisti!!! Cum puteti mai gunoaielor, mai loazelor sa nu învatati si sa intrati fara pile si copiat la facultati când aveti atâtea modele demne de urmat??? CUM E POSIBIL O ASEMENEA DEPRAVARE? Adica mai bine stati pe facebook si pe messenger decât sa urmariti modelele oferite la tv???
Adevarul e ca de 20 de ani ne asteptam sa iasa niste flori de nufar în locuri în care nu am aruncat nici macar seminte de urzica! Asta e realitatea! Va uimeste promovabilitatea de la BAC? Dar de cea de la titularizari de ce nu ziceti nimic? Ei nu-s loaze, etnobotanisti? E posibil sa iei 1.20 la titularizare si sa te mai consideri profesor? E posibil sa iei diploma frauduloasa la Spiru Haret si sa educi apoi generatii întregi? Stiati ca 25% din toti profesorii actuali au studiile facute la Spiru Haret? Sau asta nu e important pentru voi? Stiati ca suntem pe penultimul loc din Europa si la egalitate cu Congo la nivelul învatamântului? Si asta nu de acuma, de un an-doi ci de aproape doua decenii!!! Asadar, de ce va mirati? De ce sunteti indignati? aaaa... aveati impresia ca daca le oferiti parintilor si bunicilor nostrii spectacole tv ieftine si barbare, adevarate sugative de rating, sau daca le cumparati votul si ii mintiti în campanii electorale infinite, noi odraslele lor o sa fim dintr-o data altfel?
Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeti voi! Suntem diferiti! Suntem diferiti prin faptul ca stim sa spunem GATA!Gata cu adevaratele gunoaie din tara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare si demnitate, nu mai suntem niste slugi în fata voastra, iar daca nu vom reusi sa va schimbam, vom pleca din tara, si atunci sa ramâneti voi sa va plângeti de mila! Noi, generatia etnobotanistilor cum ne spuneti voi o sa va aratam ca avem mai mult curaj decât toate generatiile voastre de comunisti la un loc! Reprezentam adevarata forta deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteti doar niste amarâti care vor muri si vor fi uitati de istorie! Voi ati fost PERIOADA NEAGRA din istoria acestei tari si asa veti fi tinuti minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastra!"

Conteaza parerea mea? Am sa mi-o exprim (pentru ca am acest drept).
Atunci cand super- parintii se vor opri sa chinuie copii de 4-5-6 ani sa invete sa citeasca si sa adune, pentru ca apoi invatatoarea nu mai aiba ce face sau chiar se chinuie cu astfel de copii sa ii invete CUM TREBUIE, conform normelor metodologice ... atunci cand lasam copii sa fie copii, apoi sa nu venim cu pretentii asupra invatatorului ca nu respecta "ceea ce i-a invatat ei acasa", apoi cu pretentii la profesorii de gimnaziu .... vai copilul meu a terminat clasele I-IV cu medii de FB (impus de parintii bine pozitionati social) ... apoi acelasi lucru se intampla la liceu .... cand parintii tot asa intervin asupra profesorilor .... ce vrem noi sa schimbam? parinti care fac presiuni asupra profesorilor .... pentru ca media generala CONTEAZA? cand pe vremea noastra se stie foarte bine, s-a dat si treapta I si treapta II si bacu ... apoi si examen la facultate ... CUM DRACU SA MEARGA ceva in tara asta cand TOTUL E PE INTERVENTII.
Vinovati suntem cu totii, ca nu suntem in stare sa ... mereu mi se spune ca, “o floare nu face primavara” ... dar eu spun ... nu e una, sunt doua, si cu siguranta sunt mult mai multe decat X ... credeti ca merita sa incercam?
Vinovati suntem ca promovam nonvalori si comportament de cea mai joasa speta, vulgaritatea si indecenta, ura si minciuna ... si multe altele

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!