marți, 19 iulie 2011

Windows XP se apropie de pensionare

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 17:00 0 comentarii

La doi ani după ce a lansat Windows 7, Microsoft a anunţat că a vândut 400 de milioane de licenţe ale sistemului de operare. Cifrele au fost dezvăluite în cadrul evenimentului Microsoft Worldwide Partner Conference de către CEO-ul Steve Ballmer.
Şi cum platforma Redomond-ului pare să meargă atât de bine, veteranul Windows XP se pregăteşte pentru aceiaşi soartă ca şi Internet Explorer 6.
Potrivit PC Magazine, Microsoft a anunţat pe unul dintre blogurile sale de business ca sistemul de operare lansat în urmă cu 10 ani mai are 1000 de zile până la pensionare.
“Windows XP şi-a făcut treaba bine, dar în cei 10 ani care au trecut de la lansarea sa, lumea s-a schimbat,” a declarat Erwin Visser, senior director al echipei Windows Commercial Product Marketing.
“A venit timpul să retragem Windows XP şi să migrăm către Windows 7, pentru a putea beneficia de ultima decadă de inovaţie în zone precum securitatea, performanta şi interfeţele mai naturale şi mai intuitive.”
Dar de ce îndruma Microsoft clienţii către Windows 7 când Windows 8 este programat să apară în 2012? Răspunsul este simplu. Potrivit unui reprezentant al companiei, “Windows 7 reprezintă calea către Windows 8”.


În viitor, business-urile vor funcţiona pe o combinaţie între dispozitivele Windows 8 şi PC-urile Windows 7.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!