luni, 22 august 2011

Firefox 6: patru motive pentru a face actualizarea

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 12:41 0 comentarii

Firefox, browser-ul web dezvoltat de compania Mozilla, vine cu peste o mie de schimbări în ultima actualizare Firefox 6, dar numai câteva dintre acestea sunt cu adevărat importante, potrivit revistei PCWorld.
Primul şi poate cel mai important este viteza. Conform Mozilla, noul browser are un timp de pornire de şase ori mai mare decât predecesorul său, mai ales dacă utilizatorul foloseşte funcţia Firefox Panorama. Această funcţie permite utilizatorului să organizeze toate taburile şi ferestrele deschise în grupuri, făcând astfel lansarea aplicaţiei mult mai rapidă.
Un al motiv pentru care actualizarea browser-ului este important, este modul în care sunt afişate URL-urile (adresele site-urilor) în bara de adrese. Domeniul unui site este cea mai distinctivă caracteristică a unei adrese.

Spre exemplu într-un URL cum ar fi http://www.mozilla.com/en-US/firefox/6.0/releasenotes/, www.mozilla.com ar fi accentuat.
Această caracteristică o are şi browser-ul Chrome de la Google şi Internet Explorer 9 de la Microsoft. În timp ce funcţia pare o simplă adăugare, este destul de importantă pentru a vedea rapid dacă adresa este de încredere sau utilizatorul a fost dus pe o altă pagină, cum ar fi în cazul în care utilizatorul a fost dus cu un simplu click pe o reclamă pe o pagină virusată.
Securitatea este, de asemenea, întărită în Firefox 6 cu o funcţie nouă de permisiuni. Aceasta permite unui utilizator să configureze permisiunile pentru un site web special prin tastarea "abaut:permission" în bara de adrese. Cu ea, un utilizator poate configura nivelul de acceptare a cookiurilor, mesajelor de tip pop-up, parole şi multe altele.
Un al patrulea motiv pentru actualizarea browser-ului Firefox şi probabil cel mai puţin convingător este acela că browser-ul este gratis.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!