miercuri, 7 martie 2012

Facebook vizitat de hackerii ANONYMOUS

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 10:30 0 comentarii

Site-ul reţelei de socializare Facebook nu a putut fi accesat miercuri dimineaţa, până în jurul orei 10:00, din motive încă necunoscute. Problema a apărut în jurul orei 8:00, cele mai uzuale browsere nereuşind să găsească se pare pagina Facebook. După ora 10:00, Facebook a redevenit funcţional, deşi încărcarea unor pagini se făcea cu dificultate.Browserul Google Chrome afişa mesajul "Oops! Google Chrome could not find www.facebook.com", în timp ce pe Mozilla mesajul postat era "Firefox can't find the server at www.facebook.com".
Pe un blog de tehnologie din Grecia, un utilizator a scris un post numit "Facebook a căzut pe 7 martie 2012" , în care spune că nu a putut accesa reţeaua de socializare în Grecia. "Ar putea fi o problemă în toată Europa, ar putea fi ceva global", scrie bloggerul Andrew McCallum Crawford.
El spune că foarte multă lume a anunţat problema pe Twitter, cei mai mulţi glumind că au mai mult timp pentru cafea sau pentru muncă, dat fiind că Facebook nu mai funcţionează.
Postarea a strâns numeroase comentarii de la oameni din diverse ţări ale lumii, care spun că Facebook nu a funcţionat în această dimineaţă în: Marea Britanie, Egipt, Australia, SUA, Japonia, China, Africa de Sud, Germania, Olanda, Cehia şi Spania.



Unii internauţi bănuiesc că Facebook ar fi căzut din cauza unui atac al grupării Anonymous

Ultima ameninţare de acest gen a avut loc pe 24 ianuarie, când hackerii mişcării ANONYMOUS au anunţat într-un film postat pe YouTube că urmau să închidă pe 28 ianuarie reţeaua de socializare.
"Un război online a început între Anonymous, oamenii, şi guvernul Statelor Unite. Chiar dacă Congresul a amânat votul privint SOPA şi PIPA (două proiecte controversate de lege îndreptate împotriva pirateriei), asta nu ne garantează că drepturile noastre pe internet vor fi respectate. Cu toate că are peste 60.000 de servere, site-ul Facebook poate fi blocat", au anunţat reprezentanţii grupării ANONYMOUS atunci.
Atacul se pare că a eşuat, la fel ca şi cel care fusese anunţat pentru data de 5 noiembrie 2011. Chiar dacă mişcatrea ANONYMOUS nu a revendicat un eventual atac miercuri dimineaţă, mai mulţi internauţi s-au întrebat dacă nu cumva căderea site-ului Facebook s-a produs din cauza unui atac informatic. Reprezentanţii Facebook nu au făcut încă o declaraţie legată de cauzele căderii site-ului.



HACKERII ANONYMOUS au umilit FBI-ul şi SCOTLAND YARD-ul
Hackerii din grupul Anonymous au interceptat o conferinţă telefonică în care oficiali ai FBI şi Scotland Yard vorbeau chiar despre criminalitatea informatică.
Hackerii reuniţi în reţeaua Anonymous au anunţat că au reuşit să intercepteze o conferinţă telefonică în care oficiali ai FBI şi ai poliţiei britanice, Scotland Yard, discutau chiar despre criminalitatea informatică.
În conferinţă, oamenii legii discutau despre grupul Anonymous, despre alţi hackeri şi despre planurile poliţiei în privinţa acestor grupări.
Anonymous a publicat nu numai înregistrarea conferinţei, dar şi un email, atribuit FBI, în care apar adresele de mail ale participanţilor la conferinţă.
Ulterior, în momentul în care ştirea a început să facă înconjurul lumii, cei de la Anonymous au dat cu tifla oficialilor FBI, pe care i-au întrebat dacă nu cumva vor să afle cum anume reuşesc hackerii să fie la curent cu discuţiile interne ale poliţiştilor.
Oficialii FBI au confirmat acţiunea Anonymous şi au anunţat că îi caută în prezent pe cei responsabili






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!