miercuri, 7 martie 2012

Gruparea de hackeri Anonymous turnata de un confrate

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 07:20 0 comentarii

O informaţie bulversantă pentru gruparea Anonymous a apărut ieri: autorităţile americane au făcut mai multe arestări ale membrilor după ce au fost turnaţi de către unul dintre liderii grupării LulzSec, supranumit „Sabu".Sabu este de fapt Hector Monsegur, un portorican cu cetăţenie americană, în vârstă de 28 de ani. El are doi copii şi trăieşte în New York, potrivit blogului de tehnologie Gizmodo. Monsegur a început să ofere informaţii autorităţilor după ce a fost identificat de aceştia, în urma unei greşeli de amator: el a intrat pe o cameră de chat online de pe adresa IP a calculatorului său de acasă. Odată identificată, poliţiştii au avut o misiune uşoară. Sabu a lucrat împreună cu americanii vreme de nouă luni. De asemenea, el a lucrat de pe un computer oferit de către poliţişti. O întâmplare stupidă cu Monsegur s-a întâmplat pe 3 februarie, când acesta a fost oprit de un ofiţer local. Când acesta l-a întrebat de acte, Hector a spus: „Numele meu este Boo. Mi se spune Boo. Relaxează-te, sunt un agent federal. Sunt un agent al guvernului federal". Pentru această prostie, Hector nu a putut să ofere un act oficial şi a fost acuzat de faptul că s-a dat drept agent al guvernului federal.Genial, dar foarte leneş
Procurorii au scris un document de 27 de pagini despre Sabu. Hackerul acţiona ca un „rooter", identificând puncte vulnerabile ale site-urilor unor multinaţionale ca Visa, MasterCard sau PayPal. El a devenit astfel un hacker de elită şi o legendă. Sabu a mai fost implicat şi în operaţiunea „PayBack", când a reuşit să fure documente ale guvernului din Yemen şi ale celui din Zimbabwe. De asemenea, a reuşit să defaţeze site-ul prim-ministrului Tunisiei. Cei de la FBI l-au descris pe Monsegur ca genial, dar foarte leneş, scrie „The Guardian". În plus, agenţia americană a descoperit că bărbatul vindea datele de pe cărţile de credit furate pe Facebook.

Pasiunile hackerului
Sabu era un mare pasionat de maşini şi posta foarte des pe YouTube, sub contul LeSTerrorist, imagini de la curse ilegale de pe străzile New York-ului. Conform documentaţiei oficiale, Sabu a intrat în serverele unei companii de piese auto şi şi-a comandat patru motoare de 3.000 de dolari fiecare fără acordul acestora. De asemenea, se pare că Sabu a lucrat pentru câteva luni la compania Open Plans, o firmă care realizează planuri pentru transportul public. Profilul lui de LinkedIn îl trece ca Senior Systems Administrator. Cu toate acestea, un reprezentat al companiei a declarat pentru Gizmodo că a lucrat acolo doar pentru câteva luni, acum câţiva ani.

Scrisoare deschisă Anonymous către Sabu
Anonymous a replicat la această trădare, recunoscând că unul dintre liderii grupării lipsite de organizare i-a trădat. Ei au postat o scrisoare deschisă către Sabu. „Da, da, ştim că Sabu ne-a turnat. Ca întotdeauna, FBI l-a convins să-i toarne pe fii săi. Înţelegem, dar eram şi noi familia ta. Este trist şi nu ne imaginăm cum te simţi când te uiţi în oglindă în fiecare dimineaţă şi îl vezi pe tipul care şi-a vândut prietenii", au scris cei de la Anonymous.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!