joi, 1 martie 2012

Windows 8 - prezentare

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 00:01 0 comentarii

Microsoft a prezentat miercuri, la Barcelona, noul Windows 8. Aceasta este cea mai importantă versiune a sistemului de operare după cea lansată în `95, a precizat preşedintele diviziei Windows a grupului, Steve Sinofsky. Prezentarea a avut loc în cadrul Mobile World Congress.
"Windows 8 este o schimbare de generaţie pentru sistemul de operare Windows, în privinţa designului, funcţionalităţii şi implementării", a spus Sinofsky.

Microsoft a proiectat două versiuni pentru Windows 8: una cu o interfaţă tactilă, disponibilă pe tabletele Microsoft, şi o alta pentru PC-uri, la care se vor putea folosi mouse-ul şi tastatura. Cele două versiuni au aceeaşi estetică şi acelaşi sistem de navigare.

"Există prea multe diferenţe între tablete şi smartphone-uri. Windows 8 face utilizarea acestora mai uşoară", a spus Sinofsky.

Aşa va arăta "desktop-ul" noului Windows 8

Noul sistem de operare va avea un design diferit, desktop-ul fiind format din "pătrate" care reprezintă câte o funcţie sau aplicaţie (e-mail, browser, Facebook, galerie foto, player mp3) şi care se actualizează în timp real.
Dacă nu le place noul format, utilizatorii pot reveni oricând la vechiul aspect, cu desktop şi buton de "Start", scrie Daily Mail.
Microsoft speră să dea lovitura cu Windows 8 şi datorită programelor din pachetul Office (Word, Excel, PowerPoint şi altele), care au fost modernizate. Compania deţinută de Bill Gates intenţionează să îşi doteze toate PC-urile, laptop-urile, tabletele şi smartphone-urile cu programele Office, ceea ce ar reprezenta un avantaj consistent în faţa competitorilor, notează Daily Mail.


Principalele caracteristici ale Windows 8:

1. Merge pe dispozitivele cu ecran tactil.
2. Ferestrele din versiunile precedente au fost înlocuite cu "pătrate" în care rulează câte un program.
3. Programele Office vor fi gratuite.
4. Noul sistem de operare este mult mai adaptat pentru business, prin aplicaţiile sale.
5. Aplicaţiile din Windows 8 funcţionează la fel de bine pe PC-uri, laptop-uri, tablete şi smartphone-uri.
6. Parolele se simplifică, utilizatorii putând deschide Windows 8 cu un cod PIN sau punând degetul în anumite puncte predefinite ale unei fotografii în cazul dispozitivelor cu touchscreen.
7. Nu există buton de "Start", meniul fiind accesat dintr-un colţ al ecranului.


Pentru descarcarea sistemului de operare Windows 8 dati click pe Windows 8 Consumer Preview ISO images

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!