joi, 10 mai 2012

Site-ul CIA atacat de hackerii UGNazi

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 00:00 0 comentarii


Site-ul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) a fost inaccesibil pentru câteva ore, luni după-amiază, după ce a fost atacat de hackeri, scrie The Telegraph.


Site-ul cia.gov a fost indisponibil în intervalul orar 23.00 – 01.00 (ora României – n.r. ), reclamând un atac cibernetic de tip DoS al grupului de hackeri UGNazi.


Iniţial, atacul asupra cia.gov a fost revendicat de gruparea Anonymous care a postat pe Twitter “CIA TANGO DOWN”- Mai târziu însă gruparea a recunoscut că atacul a fost al colegilor din activişti din UGNazi.
CIA nu a confirmat atacul, dar a spus că va investiga situaţia.


Hackerii susţin că au atacat şi site-ul web pentru Naţiunile Unite.


În timpul atacurilor, hackerii au avut acces la date cu caracter personal din registrele judiciare din Alabama, la fel şi câteva email-uri ale unei companii miniere din Mexic. Datele furate ar fi vizat aproximativ 46.000 de persoane care au fost chemate în instanţă în diverse cauze sau dosare.


Grupul a declarat că atacul a fost ca răspuns faţă de “legislaţia rasistă” adoptată de statul Alabama.


Nu este prima data când site-ul CIA a fost atacat de către hackeri.


Luna trecută site-ul a fost deconectat temporar în jurul aceleiaşi ore, gruparea Anonymous revendicând atacul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!