marți, 22 mai 2012

Virusul care îţi distruge calculatorul, propagat prin Facebook

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 21:00 0 comentarii

Un nou virus de calculator care se răspândeşte prin fereastra chat de pe Facebook face ravagii, scrie Daily Mail.



Fereastra de tip pop-up, folosit pentru chat, apare cu un mesaj de la un “prieten” care face trimitere către un site aparent inocent. Un singur click către acel link virusează instantaneu calculatorul cu virusul Steckt.Evl, descoperit de Trend Micro.

 
“Virusul se propagă prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie instant şi site-uri de socializare”, spun experţii Trend Micro. “Mesajul instant se trimite ca un link care descarcă automat o copie a virusului”.
Primul lucru pe care îl face virusul este să dezactiveze programele care l-ar putea detecta şi distruge. Apoi le şterge, înainte să descarce alte programe care compromit calculatorul şi mai tare. Acesta se conectează la un site web de unde primeşte şi trimite informaţii.


Ca cele mai multe ameninţăti similare, scopul este de a controla PC-ul, atât pentru a fura informaţii sensibile, cum ar fi detalii bancare, cât şi pentru a folosi aparatul “zombie”, ca parte a unei reţele de atacatori cibernetici la scară largă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!