joi, 28 iunie 2012

Facebook v-a schimbat adresa de e-mail fără să vă spună

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 10:41 0 comentarii

Dacă nu aţi verificat de ceva timp datele de contact de pe contul dumneavoastră de Facebook aţi putea avea o surpriză: reţeaua socială cu 900 de milioane de utilizatori a schimbat adresele de e-mail ale clienţilor fără nicio notificare prealabilă, prin înlocuirea adresei de user cu "@facebook. com"
Modificarea a fost introdusă marţi.
Adresa veche de e-mail a fost ascunsă de Facebook şi înlocuită cu cea cu extensia@facebook.com. Cum sunt afectaţi utilizatorii? Dacă cineva vă cauta informaţiile pe Facebook şi vrea să vă trimită un mesaj privat pe e-mail o pot face doar pe adresa de Facebook. Utilizatorii pot reveni la vechea adresă, însă fără o notificare din partea reţelei, e greu de spus câţi îşi vor da seama de schimbare şi vor opta pentru anularea ei.

Această nu este prima modificare de tip "Big Brother" pe care Facebook o introduce, notează tabloidul britanic. Reţeaua de socializare s-a confruntat cu critici vehemente din cauza informaţiilor legate de preferinţele de navigare online ale utilizatorilor pe care le livrează marilor companii din industria bunurilor de larg consum.

Cum se poate anula modificarea
La secţiunea "Despre", de pe profilul utilizatorului, datele de contact sunt afişate pe coloana din dreapta, sub caseta cu "Informaţii de bază". În caseta cu "Date de contact", selectaţi opţiunea "Editează". În fereastra care apare, vechea adresă de e-mail este setată pe "Hide from Timeline", opţiune care poate fi comutată pe "Show on Timeline". Adresa de Facebook care apare iniţial cu "Show on Timeline" poate fi dezactivată prin comutarea pe "Hide from Timeline".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!