joi, 16 august 2012

Hackerii de la Anonymus se pregătesc să atace robotul Curiosity

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 00:00 0 comentarii

Robotul Curiosity, trimis de NASA pe planeta Marte, ar putea fi următoarea ţintă a hackerilor de la Anonymus, susţine o firmă specializată în securitatea informatică.
Lunea trecută, omenirea a privit cum robotul Curiosity, trimis de NASA, atingea solul planetei Marte, într-o misiune istorică. La scurt timp, după ce au analizat fotografiile realizate de robot, unii dintre specialiştii agenţiei spaţiale americane s-au hazardat să emită o ipoteză şocantă: "în curând ne putem muta pe Marte", insa gruparea Anonymous vrea sa puna capat acestei iluzii.

Compania newyorkeză Flashpoint Partners susţine că a interceptat un mesaj pe un canal privat de chat postat de hackerii grupării care cereau ajutor pentru decriptarea semnalelor pe care agenţia aerospaţială americană le utilizează pentru a comanda robotul Curiosity. 

Mesajul cerea ajutor de la persoane localizate în Madrid sau Canbarra, care ar putea "izola semnalul uriaş de control pentru sistemul Mars Odyssey / Curiosity". Cele două locuri menţionate în mesaj sunt folosite de NASA pentru a comunica cu robotul.
Flashpoint Partners a inclus mesajul în alerta pe care o trimite în fiecare zi clienţilor proprii.
În ciuda atenţionării există speculaţii pe grupuri de discuţie care susţin că mesajul ar fi fals sau o capcană pentru prinderea adevăraţilor hackeri.
Hackerii de la gruparea Anonymus au devenit celebri după ce au reuşit să penetreze bazele de date ale mai multor instituţii publice şi private, printre care mai multe site-uri ale guvernului american şi site-ul Visa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!