duminică, 4 noiembrie 2012

Poti fi orice iti doresti, dar alege sa nu fi prost!

SCRIS DE UnFriendly LA ORA 04:09 0 comentarii

http://andreageanina.files.wordpress.com/2012/10/poze-carti.jpgTara citatelor …. tara incultilor …. tara aparentelor … tara in care “profele de romana” ne dicatau interminabile comentarii literare, pe care elevii trebuiau sa le invete ca sa ia o nota buna la teza, traim in tara in care candva spiritul era oprimat!
De ce inculti? Pentru ca nu stim sa parafrazam si doar reproducem ce au spus altii candva si al naibii se potriveste si vremurilor actuale ceea ce ma face sa ma gandesc la inaintasii nostri ca la niste monstruozitati, oameni care se hraneau si isi ridicau propriile fiinte, averi, chiar propria existenta pe starvurile celor slabi!
De ce a citatelor? D’oh …. am vazut o “orgasmata” de statusul unuia :) ) si daca citeste acest blog e problema ei :) ) … era uimita cum acel “cetatean” citise “carti” scrise de un grec antic … :) ) Dumnezeule Doamne, oare noi nu stim sa ne exprimam? E adevarat ca invartim aceleasi cuvinte, folosim cca 70.000 cuvinte care’s alcatuite din cele 31 de litere, incluzand si diacriticile, cum sa mai inventam noi? In situatia absurda in care s’a spus totul despre tot sau nimic, cat de stupizi putem fi intr’atat incat sa reproducem dupa altii si sa nu ne exprimam cu propriile cuvinte ceea ce vrem sa exprimam, poate am fi mai originali si am parea mai sinceri in ceea ce vrem sa comunicam.
De ce e tara aparentelor? Pentru ca vine un astfel de “citit” si te da pe spate cu ale sale cunostinte in domeniul literaturii, peste tot pe vestitul facebook, feisbuc sau cum vreti voi sa ii spuneti doar poze cu diferiti autori de la Cicero …. la Abraham Lincoln si chiar mai nou la vestitul TB ( nu pot sa imi stric postarea cu el) …. dar uitam sa il ascultam pe inegalabilul Tudor Gheorghe, contemporanul nostru, omul care este un izvor nesecat de multe, mult prea multe … dar uitam sa ne’o amintim pe Zoe Dumitrescu Busulenga … si multi altii.
In extremis sunt elevii de azi, care in afara de copiat referate de pe net , nu stiu sa puna mana pe o carte, pe un ziar, pe o brosura … Google ne da totul , “batranul google” ca nu e asa de batran, 1998, nici major nu e, dar ma rog, el face parte din comitetul de primire, adica scrii un cuvand si se deschide un cuprins, apoi evident mergi la pagina dorita … Evrika! Ar fi strigat si acum Arhimede, numai ca nu pentru ca ar fi descoperit ca volumul corpului scufundat intr’o cada este egal cu volumul lichidului dezlocuit (si sper sa fie o reproducere conforma cu legea chimiei pentru ca nu vreau sa apelez la mai tanarul “goagale” …chimia bat’o vina, ma urmareste si acum, semn distinct ca mi’a placut :) ) ) ci pentru ca a descoperit ce au facut altii ce a facut Kopernic, Magelan si altii.
Ma rog, asta e! Si ne mai miram de plagiat si c/p?
Cum spuneam intruna din primele mele postari … “Omul este produsul finit al tuturor intamplarilor prin care a trecut” … Alegeti sa fiti voi insiva, nu mai copiati pe altii, nu va mai chinuiti sa retineti ce au spus altii … si voi sunteti unicat ca si ei!
You can be anything you want to be/tu poţi fi orice vrei să fii … but don’t be stupid/dar nu fi prost(Proastă)
Don’t take offence at my innuendo /Nu lua drept ofensă aluzia mea …

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!