sâmbătă, 2 februarie 2013

Bratara anti-viol cu GPS

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 00:00 0 comentarii

Guvernul din India a gasit o solutie cel putin trasnita pentru a reduce rata extrem de mare a agresiunilor sexuale la adresa femeilor din aceasta tara. Potrivit cotidianului Wall Street Journal India, autoritatile vor sa dezvolte, cu ajutorul unui producator local de electronice, o bratara cu GPS pe care femeile sa o poarte atunci cand ies din casa.

In momentul in care s-ar afla in pericol, femeile vor putea alerta politia prin apasarea unui buton. Autoritatile vor descoperi victima imediat, dupa coordonatele GPS.

Mai mult chiar, gadgetul, produs de firma ITI, ar urma sa fie dotat si cu o camera video capabila sa inregistreze pana la 30 de minute. Astfel, politistii vor avea si probe esentiale pentru a-i prinde pe agresori.

Autoritatile vor sa lanseze produsul in acest an si sa subventioneze achizitia bratarii. Femeie vor plati intre 20 si 50 de dolari, in functie de versiune.

Decizia guvernului vine dupa ce mass-media locala a relatat despre cazul unei tinere in varsta de 23 de ani, Jyoti Singh Pandey, care a fost rapita si violata luna trecuta in New Delhi de un grup de tineri.

Activista pentru drepturile omului Sehba Farooqi a declarat, pentru India Real Time, ca nu crede ca problema violentei sexuale din India se va rezolva cu o bratara. Este nevoie de inasprirea pedepselor pentru violatori, a spus aceasta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!