marți, 5 februarie 2013

Google ofera 1 milion de dolari in recompense pentru hackerii de Chrome

SCRIS DE Cosmorom LA ORA 14:30 0 comentarii



 
Google Chrome este recunoscut ca unul dintre cele mai folosite si mai fiabile browsere de internet. Totusi problema unor scripturi malitioase nu se pune doar in momentul lansarii unei noi versiuni, ci si pe parcursul dezvoltarii browser-ului. Google invita asadar hackerii din intreaga lume sa se intreaca intr-o competitie cu premii de 1 milion de dolari in total, pentru a gasi vulnerabilitati in browserul lor.

Premiile erau de 60.000, 40.000 si 20.000 dolari, in functie de cat de complexe erau scripturile de hacking si ce vulnerabilitate reuseau sa foloseasca cei inscrisi in competitie. Sergey Glazunov, un student din Rusia a reusit sa plece cu premiul cel mare de 60.000 dolari nefolosind nici un fel de script pentru a ataca browser-ul. Exploit-ul folosit de acesta ii oferea acces complet la nucleul browserului, si nu a fost pana acum descoperit de nimeni.

In acelsi timp la evenimentul Pwn2Own, eveniment organizat de HP, o firma de securitate a reusit sa acceseze browserul mai sus mentionat  in doar 5 minute. Chiar daca acest lucru inseamna ca Google Chrome nu isi mai poate mentine recordul de a rezista cel mai mult la atacuri de genul, pe de alta parte inseamna ca va deveni si mai bun de acum inainte. Viteza cu care poate fi “penetrat” ne pune totusi pe ganduri in legatura cu faptul ca nici un browser nu poate fi complet sigur, si ca totusi vom avea nevoie de un antivirus.

 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!