sâmbătă, 11 iunie 2011

Talente romanesti

SCRIS DE UnFriendly LA ORA 17:40 0 comentarii

“Maestre”, “micul Enescu”, “Mozart al nostru”, sunt doar trei din denumirile ce le are tanarul Matei Bucur Mihaescu, pianist si compozitor in varsta de doar 17 ani, care pe data de 9 iunie, impreuna cu orchestra sa, a starnit ropote de aplauze de la auditoriu in Foaierul Teatrului National de Opereta “ Ion Dacian”
Matei Bucur Mihaescu, este un tanar de 17 ani, care din 2007 este membru al Clubului de Excelenţă din cadrul fundatiei Dan Voiculescu, compune lucrari de muzica clasica inca de la varsta de 7 ani. in numai 9 ani a compus peste 80 de lucrari pentru pian, orchestra si cor, care au fost deja interpretate pe scene de prima marime, de catre artisti si ansambluri de prestigiu, sub bagheta unor mari maestri dirijori. Ilustri muzicieni din tari precum SUA, Austria, Germania, Rusia, Japonia, Israel, reprezentanti ai Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania au fost impresionati de virtuozitatea, personalitatea si originalitatea lucrarilor sale muzicale.
Stagiunea Cammerata i-a oferit tanarului muzician bursier al Fundatiei Dan Voiculescu, o noua ocazie de a-si prezenta creatiile in fata publicului care apreciaza acordurile muzicii clasice.
Sub bagheta tanarului compozitor s-au adunat artisti valorosi ai orchestrei Teatrului National de Opereta „Ion Dacian": Cristian Hanghiuc (trompeta I), Mircea Lazarica (trompeta II), Marian Barbu (corn I) si Bogdan Coia (corn II).
Acesta este considerat ,,copilul – minune al muzicii clasice romaneşti contemporane” fiind recunoscut ca un fenomen – un talent muzical complex, de exceptie, atat in arta interpretativa cat si in cea a compozitiei
Pe 9 iunie 2011, acesta a sustinut in Foaierul Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", din Bucuresti, impreuna cu orchestra sa Cammerata un nou concert. Evenimentul face parte din cadrul Stagiunii Cammerata o initiativa a Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, derulata in parteneriat cu Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".
Matei Bucur Mihăescu, in anul 2010 primeste “Diploma de excelenta pentru contributia de exceptie in domeniul creatiei si interpretarii muzicale” oferita de Ministrul educatiei, cerecetarii, tineretului si sportului, iar Liceul de muzica,,George Enescu” din Bucuresti a instituit si decernat premiul pentru interpretare pianistica ,,Matei Bucur Mihaescu”.
In anul 2007 declara unui ziarist “cred că aşa cum unui poet îi vin în minte versurile aşa îmi vin mie armoniile”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către autorul articolului. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. Vă mulţumim!